بررسی کیفیت فیزیکی و شیمیایی آب شرب شهر فیروزکوه در استان تهران بین سالهای 1395-1402
کد مقاله : 1075-IWWA
نویسندگان
فرزانه فریدی راد *1، علیه شاهورانی2، پریسا آزادبخت2، محمد بشام3
1کارشناس آزمایشگاه شیمی فیزیک
2کارشناس آزمایشگاه
3کارشناس بهداشت
چکیده مقاله
ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی بر حسب نوع و مقدار، مبنای قضاوت درباره قابل شرب بودن و تأثیرگذاری هر کدام از اجزا فوق بر بهبود کیفیت، افزایش مقبولیت و یا تهدید سلامت مصرف کننده آن میباشد. هدف این تحقیق بررسی پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب شرب شهر فیروزکوه و مقایسه آن با استاندارد ملی و جهانی میباشد. این مطالعه توصیفی مقطعی به منظور پایش کیفی منابع آب آشامیدنی در شهر فیروزکوه مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین اثر تغییر برخی پارامترهای فیزیکوشیمیایی از جمله غلظت کاتیون ها و آنیون ها بر میزان سختی آب آشامیدنی بررسی شد. نتایج مربوط به منابع شهر فیروزکوه نشان داد برخی عوامل فیزیکو شیمیایی از جمله غلظت سولفات و کلرور دستخوش تغییراتی در منابع مختلف بوده اند. از طرفی میزان هدایت الکتریکی و TDS منابع تا حدودی افزایش بافت. در مورد سختی کل چاه ها تغییر قابل ملاحظه ای طی این سال ها رخ نداد، هر چند تا حدودی می توان گفت ماهیت آب منابع تمایل به سختی بیشتر دارند. تغییرات سدیم و پتاسیم تنها در چاه های 4 و 8 ملاحظه گردید.
کلیدواژه ها
آب آشامیدنی، پارامترهای فیزیکی شیمیایی، سختی کل، هدایت الکتریکی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر