| بیوفیلم های سیستم های توزیع آب آشامیدنی و عوامل موثر در تشکیل آن |
| کد مقاله : 1208-IWWA |
| نویسندگان |
|
سمیه پارسانیا *1، سهراب طالبی2، سعید پاشازاده3، فاطمه حاجیلاری4 1رئیس آزمایشگاه آب و فاضلاب ارومیه- شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان غربی 2مدیر مرکز پایش شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان غربی 3مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان ارومیه- شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان غربی 4رئیس آزمایشگاه آب و فاضلاب استان آذربایجان غربی |
| چکیده مقاله |
| دسترسی به آب آشامیدنی سالم یکی از نیازهای اساسی جامعه است و از چالش های اصلی صنعت آب و فاضلاب، ارائه محصولی است که از نظر میکروبیولوژی و شیمیایی سالم، از نظر زیباییشناسی مطلوب و از نظر کمیت و فشار تحویل کافی باشد. معمولاً آبی که از تصفیه خانه های آب خارج میشود، دارای کیفیت مطلوبی است، اما کیفیت آن در طول مسیر در سیستمهای توزیع آب آشامیدنی کاهش مییابد. برای بهبود کیفیت آب آشامیدنی از طریق تصفیه، نظارت بر خواص فیزیکوشیمیایی و میکروبیولوژی آن و طراحی و مدیریت عملیاتی شبکههای توزیع نقش مهمی ایفاء می کند. اگرچه آب آشامیدنی در کشورهای توسعهیافته به شدت تحت کنترل است، اما شیوع بیماریها با منشا آبی به دلیل آلودگی میکروبی هنوز گزارش میشود. به طور آشکار بیوفیلم ها در این شیوع بیماری ها دخیل هستند و نقش مخزن محافظ و تغذیهای را برای رشد و بقاء عوامل بیماریزا ایفا میکنند. با این وجود، پویایی رشد میکروبی در شبکههای آب آشامیدنی بسیار پیچیده است، زیرا تعداد زیادی از پارامترهای فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی در آن دخیل هستند. اگرچه حذف بیوفیلم از سیستمهای توزیع آب آشامیدنی تقریباً غیرممکن است، اما میتوان با دستکاری جنبههای مختلف رشد آن را کنترل کرد. در این مطالعه مکانیسمهای مهم بیولوژیکی و اکولوژیکی دخیل در تشکیل بیوفیلم، روش های مطالعه بیوفیلم و تنوع جامعه میکروبی در سیستمهای توزیع آب آشامیدنی با هدف بهبود کیفیت آب شربی که به دست مصرف کننده می رسد، بررسی شده است. |
| کلیدواژه ها |
| بیوفیلم، سیستم توزیع آب آشامیدنی، کلر، تصفیه آب آشامیدنی |
| وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |