| ارزیابی کیفیت میکروبی و غلظت کلر آزاد باقیمانده در شبکه توزیع آی آشامیدنی تهران در تابستان 1404 |
| کد مقاله : 1277-IWWA |
| نویسندگان |
|
نرگس صالحی *1، امیرعلی فریدونفر2، زینب اسکویی3، هادی مردانی4 1کارمند 2رییس مرکز بهداشت شرق تهران 3مشاور فنی رییس مرکز بهداشت شرق تهران 4مسئول واحد بهداشت محیط شرق تهران |
| چکیده مقاله |
| کیفیت آب آشامیدنی از عوامل کلیدی در تضمین سلامت عمومی و مدیریت پایدار منابع آب شهری است. آلودگیهای میکروبی، بهعنوان یکی از مخاطرات اصلی بهداشتی، میتوانند در فرآیند انتقال و توزیع آب ایجاد شوند. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت میکروبی و پارامترهای فیزیکوشیمیایی (غلظت کلر باقیمانده آزاد و( pH آب شرب مناطق مختلف شرق تهران و مقایسه آنها با استانداردهای ملی و جهانی در تابستان ۱۴۰۴ انجام شد. تعداد ۲۱۰ نمونه آب از نقاط مختلف مناطق شرق تهران (میانگین ۶۸ نمونه در ماه) جمعآوری و با روش MPN برای سنجش کلیفرمهای کل و مدفوعی بررسی شد. غلظت کلر باقیمانده آزاد و pH نیز با کیتهای استاندارد در محل اندازهگیری گردید. نتایج نشان داد هیچیک از نمونهها آلودگی کلیفرمی نداشتند و تمامی پارامترهای میکروبی و فیزیکوشیمیایی در محدوده استانداردهای ملی و جهانی قرار داشتند. همبستگی مثبت بین غلظت کلر باقیمانده آزاد و کیفیت میکروبی، اثربخشی کلرزنی در کنترل آلودگی را تأیید کرد. این یافتهها حاکی از کیفیت مطلوب آب شرب شرق تهران است. با این حال، پایش مستمر میکروبی و بهینهسازی فرآیند کلرزنی، بهویژه در فصول گرم، برای حفظ پایداری کیفیت آب توصیه میشود. نتایج این مطالعه میتواند به بهبود مدیریت کیفیت آب شهری کمک کند. |
| کلیدواژه ها |
| کلمات کلیدی: کیفیت آب آشامیدنی ,آلودگی میکروبی ,کلر باقیمانده آزاد , مدیریت کیفیت آب |
| وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |