ارزیابی کیفیت میکروبی و غلظت کلر آزاد باقیمانده در شبکه توزیع آی آشامیدنی تهران در تابستان 1404
کد مقاله : 1277-IWWA
نویسندگان
نرگس صالحی *1، امیرعلی فریدونفر2، زینب اسکویی3، هادی مردانی4
1کارمند
2رییس مرکز بهداشت شرق تهران
3مشاور فنی رییس مرکز بهداشت شرق تهران
4مسئول واحد بهداشت محیط شرق تهران
چکیده مقاله
کیفیت آب آشامیدنی از عوامل کلیدی در تضمین سلامت عمومی و مدیریت پایدار منابع آب شهری است. آلودگی‌های میکروبی، به‌عنوان یکی از مخاطرات اصلی بهداشتی، می‌توانند در فرآیند انتقال و توزیع آب ایجاد شوند. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت میکروبی و پارامترهای فیزیکوشیمیایی (غلظت کلر باقیمانده آزاد و( pH آب شرب مناطق مختلف شرق تهران و مقایسه آن‌ها با استانداردهای ملی و جهانی در تابستان ۱۴۰۴ انجام شد. تعداد ۲۱۰ نمونه آب از نقاط مختلف مناطق شرق تهران (میانگین ۶۸ نمونه در ماه) جمع‌آوری و با روش MPN برای سنجش کلیفرم‌های کل و مدفوعی بررسی شد. غلظت کلر باقیمانده آزاد و pH نیز با کیت‌های استاندارد در محل اندازه‌گیری گردید. نتایج نشان داد هیچ‌یک از نمونه‌ها آلودگی کلیفرمی نداشتند و تمامی پارامترهای میکروبی و فیزیکوشیمیایی در محدوده استانداردهای ملی و جهانی قرار داشتند. همبستگی مثبت بین غلظت کلر باقیمانده آزاد و کیفیت میکروبی، اثربخشی کلرزنی در کنترل آلودگی را تأیید کرد. این یافته‌ها حاکی از کیفیت مطلوب آب شرب شرق تهران است. با این حال، پایش مستمر میکروبی و بهینه‌سازی فرآیند کلرزنی، به‌ویژه در فصول گرم، برای حفظ پایداری کیفیت آب توصیه می‌شود. نتایج این مطالعه می‌تواند به بهبود مدیریت کیفیت آب شهری کمک کند.
کلیدواژه ها
کلمات کلیدی: کیفیت آب آشامیدنی ,آلودگی میکروبی ,کلر باقیمانده آزاد , مدیریت کیفیت آب
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر