اثر بخشی عملکرد سیستم تصفیه خانه آب ساری در حذف عوامل بیولوژیکی
کد مقاله : 1433-IWWA
نویسندگان
محمد رنجدوست *، مریم امینی، آرمان یونسی، علی معزی
شرکت آب و فاضلاب مازندران
چکیده مقاله
موضوع: متخصصان آب آشامیدنی با تأمین آب و تصفیه آب از طریق یک فرآیند تصفیه سروکار دارند. در تصفیه آب، دغدغه اصلی، البته، تولید آب آشامیدنی است که برای نوشیدن بی‌خطر که عاری از عوامل بیماری‌زا باشد و هیچ ویژگی نامطلوبی مانند طعم یا بوی بد نداشته باشد.
روش تحقیق: این تحقیق از نوع توصیفی – مقطعی در 6 ماه اول سال 1404 و بر روی عوامل بیولوژیکی شامل: Diatomaceae Cholorophyceae، Cyanopheceae، Protozoa، Rotifer، Crustaceae و Nematode در ورودی و خروجی تصفیه خانه آب ساری انجام گردید. در مرحله بعد جهت بررسی و محاسبه پارامترهای بیولوژیک با استفاده از نرم افزار Ecxel مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.
نتیجه: این تحقیق نشان داد با توجه به سیستم فرآیندی در تصفیه خانه آب ساری که شامل میکرو استرینر با منافذ 18 میکرون، واحد انعقاد و لخته سازی و نیز واحد فیلتراسیون دوبستره قادر به حذف Cholorophyceae به میزان 96%، Diatomaceae به میزان 97%، Cyanopheceae به میزان 94%، Rotifer به میزان 100% و Nematode به میزان 100% می باشد. همچنین نشان داد عوامل بیولوژیکی Protozoa و Crustaceae در ورودی و خروجی تصفیه خانه صفر بوده است.
کلیدواژه ها
تصفیه خانه آّب، بیولوژیک، پلانکتون ها،درصد حذف
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی